RevitUsers dag 2017 tapt uit een ander vaatje

 

 

Woensdag 7 juni 2017.

Bouwkundige ontwerpprofessionals uit alle windstreken zijn naar de RevitUsers dag gekomen, georganiseerd door ICN Solutions. Plaats van handeling is Brouwerij Vandeoirsprong in Oirschot. Voor alle aanwezigen een gelegenheid bij uitstek om up-to-date te blijven en hun professionele horizon te verruimen.

 

Anderhalf jaar geleden besloot Autodesk om van kooplicenties over te stappen naar abonnementen. Daarvan zijn de meeste bezoekers van de RevitUsers dag wel op de hoogte, maar wat betekent deze transitie nu concreet in de praktijk voor gebruikers van Autodesk-producten? In zijn openingspresentatie doet account manager Govert Hamelink van ICN Solutions haarfijn uit de doeken waarom een abonnement op één van de nieuwe Autodesk Industry Collections de juiste keuze is voor de toekomst. Niet alleen omdat dat financieel de meest gunstige optie is, zo blijkt, maar ook vanwege de vele bijkomende voordelen, zoals daar zijn: toegang tot de laatste softwareversies en upgrades, toegang tot de nieuwste Autodesk-applicaties en cloud-services én nieuwe en verbeterde support.

01 revitusersdag2017

Autodesk Forge

Wat is er allemaal nieuw in de Autodesk-collectie 2018? Daarover laat specialist Bjorn Keulemans van ICN Solutions verdeeld over twee verschillende presentaties zijn licht schijnen. Hij legt uit dat Autodesk Revit 2018 nogal wat verbeteringen heeft ondergaan. Een belangrijke vooruitgang is bijvoorbeeld dat er voortaan parameters beschikbaar zijn voor de koppeling van groups en links. Ook zijn er specifieke constructieve vakgebiedverbeteringen; zo is wapening mogelijk in veel complexere vormen en zijn nieuwe staalconnecties mogelijk in structural connections. Tot de specifieke ontwerpverbeteringen in de nieuwste versie behoren bovendien de 3D geometrie imports vanuit .sat een .dwg, inclusief betere tag- of maatvoeringmogelijkheden.

 

04 revitusersdag2017

Veel belangstelling vanuit de zaal is er ook voor Bjorn's uitleg over Dynamo, een open source visuele programmeertaal waarmee je méér uit Autodesk Revit kunt halen. Geheel nieuw voor de meeste aanwezigen is het begrip Autodesk Forge, waarmee Bjorn zijn presentatie afsluit. Met het Forge-initiatief wil Autodesk de ontwerpers en makers die voorop willen lopen ondersteunen, met als doel om een platform voor productontwikkeling op te bouwen. Geheel volgens het motto 'The Future of Making Things'.

 

02 revitusersdag2017

Revit Live

Pratend over de toekomst van de bouw mag natuurlijk ook de term 'virtual reality' niet ontbreken. Wat dat betreft worden de bezoekers op hun wenken bediend door application engineer Berry Prinsen van ICN Solutions met zijn lezing over Revit Live: een cloud service waarmee een Revit-model in de cloud wordt omgezet naar een interactieve virtuele omgeving. Dat biedt onder meer de mogelijkheid om, gewapend met een 3D-bril, virtueel door een Revit-design heen te wandelen.

 

03 revitusersdag2017

3B

De RevitUsers dag zou natuurlijk niet compleet zijn zonder 3B, de door het ICN Development-team volledig in eigen beheer ontwikkelde Autodesk Revit-applicatie. De specialisten van ICN Solutions zorgen ervoor dat 3B continu wordt aangepast aan de eisen van de Nederlandse bouwpraktijk en de wensen van de gebruikers. Zo ook in de nieuwste versie. Software developer Remy van den Bor verduidelijkt wat de nieuwe tools zijn en welke bestaande tools zijn verbeterd of uitgebreid, waaronder 3B Batch print, 3B Element nummering, 3B Sheets print en 3B Data exporter. Alles erop gericht om voortaan nόg effectiever te werken met Autodesk Revit. Na afloop krijgen de deelnemers een rondleiding door de brouwerij en genieten zij van een welverdiend glas bier. Iedereen is het erover eens: als je het hebt over nieuwe interessante ontwikkelingen op het gebied van Autodesk- en aanverwante producten, heeft deze RevitUsers dag opnieuw voor genoeg leven in de brouwerij gezorgd.


Deel deze pagina