Zeer geslaagde RevitUsers dag 2018

 

 

Professionals uit de bouwsector kwamen woensdag 20 juni massaal naar de RevitUsers dag in Oirschot. Opnieuw vond deze gebruikersdag plaats in brouwerij Vandeoirsprong. Voor alle aanwezigen een gelegenheid om up-to-date te blijven en hun professionele kennis te verruimen.

Autodesk Revit 2019

Allereerst kwamen de huidige en nieuwe functies in Autodesk Revit 2019 aan bod. ICN Solutions specialist Erwin Schaap kwam samen met Berry Prinsen en Remy van den Bor aan het woord. Samen vertelden zij over alle verbeteringen en de vooruitgang die Autodesk Revit het afgelopen jaar heeft doorgemaakt. Later werd er ook gesproken over de vele voordelen van de koppeling tussen Autodesk Revit en Autodesk Navisworks, wat onder andere clash detection mogelijk maakt. Dankzij een 3B tool, 3B Navisworks clashes, kunnen deze clashes inzichtelijk gemaakt worden binnen Autodesk Revit. Zodat de modelleur op een efficiënte manier deze problemen kan oplossen.

3B

De RevitUsers dag zou niet compleet zijn zonder 3B voor Autodesk Revit. Deze applicatie is geheel in eigen beheer ontwikkeld. De specialisten van ICN Development zorgen dat deze continu aangepast wordt aan de eisen van de Nederlandse bouwpraktijk en de wensen van de gebruikers. Software developer Remy van den Bor verduidelijkt wat de nieuwe tools zijn en welke bestaande tools zijn verbeterd of uitgebreid. Belangrijk was de volledig vernieuwde Bouwbesluit module welke niet alleen veel sneller is geworden, maar ook veel meer geautomatiseerde functies heeft.

Gastspreker; Just Architects

Martijn Vernooijs was aanwezig namens Just Architects en vertelde over het gebruik van Autodesk Revit binnen de organisatie. In het begin was het zeker niet eenvoudig om deze nieuwe software te implementeren, maar al snel kon Just Architects niet meer zonder. Het gaat niet vanzelf en je moet er zeker tijd in stoppen, samen met collega’s blijf je leren en jezelf ontwikkelen.


02 revitusersdag2017

RevitUsers dag 2018

Autodesk Dynamo

In de tweede helft van de middag ging het over de toepassing van Dynamo. Dynamo is een visuele programmeeromgeving voor onder andere Autodesk Revit. Ook draagt deze open source-programmeertaal bij aan een sneller en beter ontwerpproces. Deze programmeeromgeving maakt het voor iedereen mogelijk om eigen ideeën in een script te zetten.

BIM360

Tenslotte informeerden Ted Onstenk en Paul Born alle aanwezigen over The next generation BIM 360 en alle nieuwe mogelijkheden hiervan. BIM 360 is een verzameling van Cloud gebaseerde Autodesk BIM-software, gericht op een efficiëntere inrichting van uw BIM-processen. Voordelen hiervan zijn onder andere kosten verminderen, risico’s vermijden en projecten een snellere doorlooptijd geven met behulp van betere communicatie.

Brouwerij

Na afloop van het programma was er voor alle aanwezigen de mogelijkheid een rondleiding te volgen door de brouwerij en uiteraard een welverdiend glas bier te nuttigen. Achteraf werd er enthousiast gesproken over deze dag en waar nodig werden er vragen gesteld aan en beantwoord door de ICN specialisten. Daarnaast werd er onderling ook veel besproken, waardoor interessante gesprekken ontstonden over het gebruik van Autodesk software binnen diverse bedrijfstakken.

Het was wat ons betreft een zeer geslaagde dag, waaraan alle gegadigden een bijdrage hebben geleverd.

Namens de gehele ICN Group bedankt voor uw komst en hopelijk tot een volgende keer!


Deel deze pagina