• inschrijven AskTheExpertDay 2018
 • revitcontent 2018
 •  revit architecture
 • revit structure

 • revit mep

   

   

 • Ask The Expert Day: Revit

  12 april 2018 - 12.00 tot 17.00 uur - locatie 's-Hertogenbosch

  Stel je vragen over Revit en de AEC Collection aan onze experts.

  Leer Meer en schrijf in

 • Gratis Revit Bibliotheek

  De RevitUsers bibliotheek voor Revit 2015/2016/2017 en 2018 is een verzameling van bouwkundige elementen gratis beschikbaar voor onze leden

  Lees Meer

 • Autodesk Revit Architecture

  Revit Architecture BIM ontwerpsoftware voor architecten en ontwerp- en bouwkundige professionals

  Leer Meer

 • Autodesk Revit Structure

  Autodesk Revit Structure biedt constructeurs toonaangevende BIM-software om de maakbaarheid van de constructie te beoordelen

  Leer Meer

 • Autodesk Revit MEP

  Autodesk Revit MEP (MEP = Mechanical, Electrical, Plumbing) is dé BIM-oplossing voor het ontwerp van gebouwsystemen voor ontwerpers en tekenaars.

  Leer Meer

RevitUsers ForumHet Nederlandstalig forum voor gebruikers door Gebruikers

 • Revit Users Forum

  forum icon down
  Autodesk Revit vragen en antwoorden, u vindt ze op het Revit Users forum.

   

 • Actueel

  actueel icoon down
  Laatste nieuws en ontwikkelingen omtrent Autodesk Revit, Architecture Structure en MEP.

   

 • Tips & Tricks voor revit

  3B icon down
  Tips & Tricks is de plek voor de beste tips, trucs, troubleshooters voor Revit

   

 • Agenda

  agenda icon down
  ICN Solutions organiseert regelmatig gratis webinars, seminars en workshops. Bekijk het overzicht.

   

De jaarlijkse RevitUsers Dag wordt ook dit jaar op 31 mei georganiseerd in de Verkadefabriek te 's-Hertogenbosch tijdens het Nationaal BIM Congres 2016. Het belooft ook dit jaar een dag te worden vol met de meest recente ontwikkelingen op het gebied van Revit, zoals u al inmiddels van ons gewend bent.

De RevitUsers dag is dit jaar weer onderdeel van het BIM Congres dat wordt georganiseerd door ICN Solutions in samenwerking met o.a. Autodesk. Er is, net als vorig jaar, gekozen voor een tweedeling in de dag waarbij het "oude" RevitUsers Dag gevoel in de ochtend extra aandacht krijgt en het middaggedeelte bestaat uit het BIM Congres. Iedereen is welkom tijdens beide dagdelen!

In de ochtend worden presentaties gegeven, gericht op en uit de praktijk. Om 12.20 uur heeft u de mogelijkheid om tijdens de lunch onze specialisten het hemd van het lijf te vragen.

Welkom op het Autodesk Revit Gebruikers forum. Op dit forum kan je vragen stellen over de Autodesk Revit producten en aangrenzende bouwkundige software. Natuurlijk mag je ook vragen van andere gebruikers beantwoorden en meepraten over tal van onderwerpen die aan Autodesk Revit en bouwkundige vraagstukken in het algemeen zijn gerelateerd.

Wat heeft Autodesk Revit u te bieden?

Revit is software voor BIM (Engels). Met de krachtige Revit-tools kunt u intelligente, op modellen gebaseerde procedures gebruiken voor het plannen, ontwerpen, bouwen en beheren van gebouwen en de infrastructuur. Revit ondersteunt een multidisciplinair designproces met het oog op gezamenlijk ontwerp.

Of u nu architect, technicus in de werktuigbouw, elektrotechniek of sanitairtechniek (MEP), bouwkundig ingenieur of bouwprofessional bent, de BIM-functies van Revit zijn speciaal voor u samengesteld.

Als trouwe gebruiker van Autodesk Revit houden wij u graag op de hoogte van de laatste technische ontwikkelingen. Daarvoor zouden wij graag willen weten wat uw bijzondere interesses zijn. Dat hoeft niet alleen betrekking te hebben op Revit, maar ook op alle andere programma's van de Autodesk Building Design Suite en Revit-gerelateerde software, waaronder Autodesk Showcase en Autodesk Navisworks.

Op donderdag 8 oktober is er weer een 3B Gebruikerdag. De 3B Werkmethodiek is de Revit-applicatie gemaakt voor en door gebruikers. Elk jaar weer zijn er verbeteringen en uitbreidingen, zo nu ook weer na de versie 2016 van Revit.
Honderden gebruikers van onze applicatie hebben het verschrikkelijk druk, hebben nauwelijks tijd om de nieuwe mogelijkheden te bekijken. Daarom organiseert ICN Solutions de 3B Gebruikersdag.

De verbeteringen en uitbreidingen zijn gemaakt op verzoek van de gebruikers. Dus eigenlijk ook op verzoek van de gebruiker die geen tijd heeft om ernaar te kijken. Mag ik dat op mijn leeftijd zeggen? Ja, dat mag ik zeggen. (Mart Smeets geciteerd) Dom dus, maar ook oprecht mijn mening. De 3B Werkmethodiek maakt je het werken met Revit gemakkelijker en zorgt voor tijdsbesparing. Als je het dus druk hebt, is de 3B Werkmethodiek dé oplossing om toe te passen. Geen arrogantie van een oude man, opa dus, maar veel eerder ergernis als ik zie hoe weinig gebruikers alle mogelijkheden kennen van deze Revit-applicatie.

Een van de mogelijkheden binnen de 3B-applicatie zijn de communicatie-'tools' die optimaal BIM mogelijk maken, iets waar ik als BIM-adviseur uitermate trots op ben.. Ga maar na: de 3B Werkmethodiek is Nederlands georiënteerd enbevat mogelijkheden om data uit te wisselen met andersoortige software van externe bouwpartners, zoals bijvoorbeeld beheer-, onderhoud- en exploitatiesoftware. Voor organisaties die hun meerwaarde van het BIM-model te gelde willen maken, een essentiële voorwaarde. De 3B Werkmethodiek is voor mij ook de drie B's: ten eerste de beginnende gebruiker, ten tweede de dagelijkse gebruiker en ten derdede BIM-gebruiker die het BIM ziet zoals ik, namelijk BIM als zijnde Bouwkundig Informatie Management!

Laatst was ik bij een supposium waarbij een project van Rijkswaterstaat centraal stond. De BIM-manager van RWS zei meteen in zijn opening dat BIM niet alleen maar Bouwkundig Informatie Model is, maar bovenal Management; volledig in mijn straatje dus.

Uiteindelijk was de conclusie van de presentatoren dat BIM op dat niveau alleen iets was voor grotere organisaties. Met die stelling ben ik het echter totaal niet eens. Want met de 'juiste gereedschappen', waaronder de 3B Werkmethodiek, is BIM wel degelijk ook voor kleinere organisaties weggelegd. Dus lezers van deze tekst, zeker gebruikers van de 3B-applicatie: kom naar de 3B Gebruikersdag op donderdag 8 oktober. Heb je argumenten nodig voor je leidinggevende? Bel mij dan gerust en ik ga je helpen om die investering van één dag binnen een week terug te verdienen.


Met vriendelijke groet,

Ad de Jongh
www.icn-solutions.nl

Op dinsdag 3 november organiseren wij in ons gloednieuw Training Center aan de Europalaan 14 in 's-Hertogenbosch de Ask The Expert Day Bouw 2015.

Speciaal voor gebruikers van Autodesk Revit, AutoCAD en Navisworks organiseert ICN Solutions een seminar waar u vragen kunt stellen aan de experts. Dit kunnen vragen zijn die u altijd al had willen stellen, maar gewoon zijn blijven liggen. Of misschien wilt u gebruik gaan maken van nieuwe functionaliteiten van de software en heeft u even een steuntje in de rug nodig.

Er vinden twee sessies plaats. U kunt inschrijven voor de ochtendsessie van 9.30 -12.00 uur óf voor de middagsessie van 13.00 uur tot 15.30 uur. Tussen 12.00 uur en 13.00 uur vindt er een gezamenlijke broodjeslunch met champagne plaats zodat u ook met andere vakgenoten nog even rustig van gedachten kunt wisselen. Uiteraard is deelname helemaal gratis.

Daar wilt u toch ook bij zijn?

Inschrijven kan via onze site: www.icn-solutions.nl
Heeft u nog vragen of wilt u zich liever telefonisch aanmelden, dan kunt u contact opnemen
met Cindy de Loyer, tel.nr. 073-7506761.

Wij rekenen op uw komst!

 

REVITUSERS
Want vele Revit specialisten weten nou eenmaal meer dan 1!

RevitUsers Wat onze RevitUsers zeggen op dit forum

 • Marco#1
   
  "Thanks! Ik was er eigenlijk ook al achter en de oplossing die je aanreikt ben ik al aan het uitwerken."
 • Robgerrits25
   
  "Bedankt voor je snelle en hulpvolle reactie,
  ik heb het inmiddels voor elkaar gekregen om Revit via de Nvidia te laten draaien."
 • Robgerrits25
   
  "Hartelijk bedankt voor de duidelijke uitleg.
  Ik heb een Generic Fase Based family aangemaakt en het is gelukt om deze te plaatsen. "

Zoeken

NEEM CONTACT OP

Europalaan 14 - 18
5232 BC 's-Hertogenbosch

Tel.: +31 (0)73 750 6 750
Fax: +31 (0)73 750 6 751
info[at]revitusers.nl